Cityscapes - poze de oraş...

De un experiment foto inedit am avut parte! Fiind şi eu elev la Şcoala de Arte din Tîrgu Mureş, secţiunea foto, am primit ca şi temă de casă, de a face poze cu un aparat fotografic de unică folosinţă, ceva de gen 4 ron la Auchan. Într-un plastic ieftin, aparatul avea un film color cu ISO 200 şi 24 de poziţii, o rotiţă de derulare, un vizor din plastic neprimitor şi importantul buton de declanşare. Într-un cuvânt, point-and-shoot! ... bine na, în trei cuvinte... Simplificând actul fotografic la extremă, unde singura preocupare era doar încadrarea şi subiectul ales, m-am aventurat şi eu de a-mi face tema cu mare entuziasm. Cityscapes... poze de oraş... instantanee... norocul meu că am prins vreme decentă, chiar soare la început. M-a pufnit râsul când am realizat că, după primele cadre, încercam să apăs inexistentul buton de review pentru a-mi verifica cadrele trase pe inexistentul LCD... old habits die hard...asa-i?

Ce să zic, am terminat filmul repede... poate prea repede, datorită entuziasmului sau... senzaţiei de degajare derivând din lipsa de preocupare pentru apertură, timp de declanşare sau histogramă... apropos... nu prea îmi pasă de histogramă, dealtfel... Revenind, pot afirma că cel mai important lucru în fotografie, cum bine ştiu deja unii, este lumina, urmat de subiect, respectiv de compoziţie, nicidecum megapixelii, marca aparatului (.. da da, ştiu, Nikon rulez... but who cares? ) sau luminozitatea lentilei frontale. Da?

Concluzionând experimentul... nu pot să zic decât, people get out and point-and-shoot! Dar înainte de a apăsa acel buton... gândiţi! ... că nu strică deloc! ... sau... efectele vor apărea după o perioadă de latenţă? Cine ştie... Peace!













5 comentarii:

Várday Béla | 30 mai 2009 la 19:35

Fáin proiect - Jó képek születtek.
Üdv
B

Traian | 31 mai 2009 la 21:00

partea cu "... gândiţi! ... că nu strică deloc!" cred ca e cea ami importanta. Uneori ganditi poate fi inlocuit cu simtiti.

Várday Béla | 3 iunie 2009 la 13:11

Gratulálok a "Mesés" eredményedhez!!!
Üdv

f. l. | 4 iunie 2009 la 09:36

Én is gratulálok a mesés első díjhoz :)

Várday Béla | 5 iunie 2009 la 05:26

Üdv!
http://www.mafosz.hu/
Itt a "Mint a mesében című fotókiállítás teljes képjegyzéke" linkre kattintva láthatod az eredményeket!
Egy szép napot és jó fényeket!

Trimiteți un comentariu

ZOO Portraits