"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul..."

Pentru cei care se gandesc ca voi vorbi despre prezentatorul acelei emisiuni care in mod personal isi incheie emisunea, doresc sa va zic din start ca veti fi dezamagiti. Acum am chef sa scriu doar lucruri marunte, nesemnificative, banale, ba chiar plictisitoare...
Mi-am pus mana in cap si incercam sa realizez ce drama trebuie sa se petreaca in mintea unor patrupezi flamanzi, care sub presiunea traiului mizerabil cotidian sunt fortati de imprejurari de a se organiza in mod "democratic" intr-o formatiune ce actioneaza ca un tot unitar. Pentru a simplifica lucrurile, e vorba de gandirea unui lider de haita, haita ce e compusa din semeni cu trasaturi identice ce tanjesc din motive personale sa faca parte dintr-un grup. Un bun lider stie sa inspire incredere si sa ceara devotament din partea grupului. Ajuns in pozitie ierarhica, liderul doreste sa impresioneze grupul propunandu-le o actiune cat mai iesita din comun, chiar daca exista riscul sa starneasca zanzanie, ba chiar dezaprobari. Liderul stie ca odata ce s-a autoimpus lucrurile vor merge pe fagasul propriului plac.
In zilele trecute, un lider de haita, la margine de oras se uita asa lung la o fetita, adulmecand aerul fin ce o inconjura pe biata creatura bipeda si rationaliza astfel: ".. mda. uite-o! E candidata ideala. Nu ma cunoaste, nu o cunosc... deci autoritatile nu vor putea stabili vreo legatura intre noi, ca ulterior sa fim acuzati de razbunare... ea este! Prin ea vom da exemplu altor haite sa se manifeste ca atare, sa nu se lase capturati, sterilizati ba chiar exterminati de niste creaturi malefice, ce sub scuza suflului creator sau nevoia de amuzament isi bat joc de existenta noastra. Sa fie acestora o invatatura de minte ca avem drepturi egale! Na, hai gata.. nu mai fortez creierul ca raman apoi in pana de idei.. adun pe baietii..."
Plina de elan tovarasesc, haita, la intructiunile liderului ocupa pozitia strategica stabilita pentru ambuscada si asteapta semnalul liderului... "ACUM" ....
... "Mda... cum am asteptat... a fost simplu! o muscatura bine plasata pe carotida si natura si-a urmat cursul... Asta e! Macar era frageda, puteam sa ne si hranim, dar noroc ca i-am instruit pe baieti sa se abtzina. Macar noi sa aratam un pic de demnitate fata de victimele noastre... Ce mai e... e bine sa fii lider! Hau!"
Ce pot eu sa mai relatez? Scandalul mediatic ce a urmat la moartea inumana a unei biete fetite de 6 ani? Balbaiala autoritatilor in asumarea raspunderii? Sau sa schitez cu cata placere egoista unii din noi ne facem rost de un patruped mic si plapand, apoi cand acesta creste si nu se mai integreaza in viata noastra mondena il abandonam?
Credeti ca sunt surprins ce se intampla? Nu! Nu ma mai surprinde nimic! Sau... daca stau sa ma gandesc mai bine... As fi surprins daca ceva ar mai reusi sa ma surprinda! Revoltator, nu-i asa?

2 comentarii:

Anonim | 12 septembrie 2008 la 05:10

mda ce pot sa zic.sunt de aceeasi parere cu tine.nu ma mai surprinde nimic..sau cel putin credeam ca nu, pana un amic de'al meu a fost impuscat acum cateva zile, in obraz la o terasa de fitze din bucuresti chiar de un angajat al localului, pana am aflat de cazul baietelului de 4 ani care a murit torturat de o femeie care lua bani pentru asta, pana am asistat la tot felul de scene pe strazile Romaniei..imi tot zic ca nu ma mai poate surprinde nimic, pentru ca traiesc aici, acum, in tara asta..insa parca intotdeauna se gaseste ceva care sa ma surprinda.Practic nu ma pot obisnui cu ideea ca oamenii din jurul meu sunt atat de corupti si de ignoranti...

MAXIMO | 15 noiembrie 2008 la 22:59

tot ce spui e adevarat ,dar oare cei de sus cunosc situatia?¡...sau pur si simplu o ignora?¡...ignoranta pune amprenta in tara si coruptia.

Trimiteți un comentariu

ZOO Portraits