MEMORIALUL ANTRENORILOR editia a XVIII-a - 2010


Duminică, în data de 7 noiembrie 2010, s-a organizat în Sala Polivalentă din Tîrgu Mureș, ediția a XVIII-a a competiției de lupte libere "Memorialul Antrenorilor" - intrarea fiind gratuită. Antrenorii în memoria cărora s-a organizat această competiție sunt:

-György István (1919-1977) antrenor emerit la "Muresul" -Tg. Mures (fondatorul luptelor in Tg. Mures)

-Bakó György (1949-2003) antrenor la"Muresul" -Tg. Mures

-Simon László (1951-2005) antrenor emerit "Muresul" -Tg. Mures

-Benedek Levente (1957-1983) antrenor CSS Reghin

-Ioanovici Tibór (1950-1988 ) antrenor Sighișoara și Nadeș

La invitația Simon László jr., am participat și eu la acest eveniment, în calitate de fotograf și nu pot să zic, decît că am savurat emoțiile fiecărui luptător care a pășit pe salteaua de luptă. Tensiunea și deznodământul luptelor au creat nenumărate situații, ce doreau a fi imortalizate cu aparatul foto. Dar deseori, în loc să apăs declanșatorul camerei, am fost furat, fie de simplitatea execuției tehnice, fie de îndârjirea tinerilor de a puncta sau a câștiga meciul. Nu pot sa nu remarc ambiția, dinamismul și tehnicitatea fetelor, care au concurat în diverse categorii de greutate, cum nu pot sa nu relatez despre forța, viteza de execuție sau subtilitatea tehnică a băieților de pe saltea. Cei șase ore, pertecut acolo cu aparatul în mână, au trecut repede... poate prea repede, cred. Dar la final, câștigătorii au zâmbit, ceilalți au aplaudat, în timp ce conștientizau mental că, experiența competițională este necesară, iar o înfrângere nu poate să te facă, decât mai bun, mai înțelept, mai chibzuit și mai experimentat decât erai înaintea meciului...
























1 comentarii:

Simon László | 13 noiembrie 2010 la 18:13

Multumim prezenta domnului Báthori Zsigmond la aceasta competitie, totodata pentru pozele pe care le-a executat, care sunt de o acuratete perfecta prinzand cel mai mic detaliu subtil din sportul luptelor.

Trimiteți un comentariu

ZOO Portraits