Seconds Of Blue

Concediu. Bulgaria, Sf Constantin şi Elena. Mare...
După apus. Trepied. Expunere lungă. Secunde întregi...









Back in business!


... adică am revenit din concediu! pun o singură poză momentan, am alte câteva de prelucrat, dar să-mi revin un pic din moleşeala concediului... ok?

Hip-Shot Day @ Ócska Piac!

Duminică... da, din nou... defapt o duminică oarecare... nu cea cu votul pentru europsihiatrice, nici cea cu imixtiunea religiei în fiertul oului sau degustării pâinii îmbibate în vin, ci... o banală duminică.. da da, aceea de după sâmbăta... exact. Chef de pozat... mai altfel... până aici nimic ieşit din comun... asa-i? Ideea îmi vine în timp ce sorb cafeaua de dimineaţă... aromă intensă, amarul plăcut pe cerul gurii, culoarea... revenind la ideea mea ce dădea târcoale în circumvoluţiunea presilviană a hemisferei mele drepte, idee ce venea lent, tacticos, dar totuşi hotărât ca o palmă de complezenţă a unei domnişoare înroşită de un sărut furat... ce să pozez azi? Vremea.. hm, pare ok. buuun. Fotojurnalism! pe film! ce mai... hip-shot! Pentru amatori voi devia un pic în a explica noţiunea de hip-shot... eu, abdomen hipercaloric, reglez aparatul, nu tu compoziţie sau încadrare, armez şi apăs butonul de declanşare. Ce-o fi, o fi... poza să iasă! Desigur focalizare aşa, ochiometric, setat pe lentilă, apertura f/8-f/11, shutter după gust... Direcţia... piaţa de vechituri de pe malul Mureşului, cunoscut ca şi Ócska Piac! Utima verificare:
- m42 Asahi Spotmatic II... bifat!
- 2 role color Fuji (din alea, ieftine)... bifat!
- lentila Carl Zeiss Jenna Flektogon 35/4 ... bifat!

Nu vă asteptaţi la capodopere, da? Câteodată e plăcut şi doar savurarea unei zile banale prin distanţa focală de 35 mm... îmi vine în minte acum o melodie... ceva de genul: " I'm sittin' in the sun, counting my money, happy as I can be... " Ador chaosul organizat al cotidianului grii de duminică, ce face din subiectivismul banal al privitorului, un obiectiv firesc de pozat! ... hm... Ce-am zis?
Vă las cu aceste rânduri şi poze că de mâine merg în concediu... Fiţi cuminţi.. măcar voi! că eu...





























Concert IMPERA - Tîrgu Mures la 07.06.2009










Seara de duminică s-a devedit a fi una de succes pentru trupa IMPERA, care la Clubul JAZZ&BLUES din Tîrgu Mureş s-a aventurat să-şi înregistreze primul LIVE DVD. Am sosit la local la rugămintea lui Adrian Călimănescu, chitaristul formaţiei, cu 30 de minute mai devreme cu scopul să inspectez scena şi să-mi stabilesc nişte unghiuri de shooting... Fiind informat că se va filma cu două camere video, am dorit din start să le evit, să nu apară conturul meu de urs grizzly pe dvd-ul lor de debut... Sala umplută peste capacitate, îmi făcea imposibil să mă tot mişc în timpul concertului de aceea am considerat mai înţelept şă mă păstrez în linia întâi...
A început concertul, lucrurile s-au derulat cool, cele nouă piese proprii şi un cover după Rammstein au fost doar întrerupte de aplauzele şi exaltările ascultătorilor format din părinţi, prieteni, colegi, fani... Muzica şlefuită prin repetiţii părea excelentă pentru urechea mea profană iar atmosfera de acolo m-a facut un pic invidios... asta e!
Nu-mi mai rămâne decât să prezint componenţa trupei IMPERA şi să vă recomand să mergeţi la concertul lor.. ei chiar cântă!

Voice -Vitos Fruzsi

Piano, Background voice - Meltzer Anna

Bass - Ferencz Mari

Guitar - Adrian Călimănescu

Drums - Bakó Ádám

ZOO Portraits