HIPSHOT: Streets of Athens II

... e iarna iar. Alegerile prezidentiale au trecut. Craciunul la fel... Nu am vrut sa postez nimic inainte de Craciun, sa nu-mi influentez perceptiile naive asupra sarbatorilor. Pot povesti mai bine despre cozonac, oua, brad sau cadouri, eventual despre lacomie, imbulzeala, false zambete pe chipuri extenuate, sau chiar despre disperare, tristete, melancolie sau dispret. Inutil, zic eu. Oricum as privi-o, cred ca azi, Craciunul e un moft al marketingului corporatist, menit sa creeze o falsa euforie personala, dand senzatia ca mai suntem oameni inzestrati cu umanitate daca facem, cumparam, ducem si cadorisim. Nu stiu ce sa zic... De data asta Craciunul nu m-a intristat, nu m-a facut sa fiu extaziat, parca m-a lasat rece... Da, normal ca vina imi apartine. Nu zic nimic. Datinile rurale sunt impinse spre prost gust in jungla de beton al orasului, abuzurile culinare abat atentia despre miezul problemei, iar luminile orasului impodobit pot straluci in centrul urbei, cat cartierele periferice sunt lasate in bezna. Lumea se pozeaza in fel si chip la bradul urias din centru si la accesoriile iluminate din jurul lui, incercand sa fure o fractiune de secunda din timp, timp care se scurge inevitabil, ireversibil, uneori incorect...
Da, e iarna iar. Rece, zapada, alb, promotii si agenda noua. Cam astea imi vin in minte acum. Sunt un pic dezamagit ca nu am putut azi merge la o pozareala (ok, shooting daca e mai bine asa...) si mi-am adus aminte de Athena... De oamenii de acolo... De gusturile si mirosurile de acolo... Si m-a fulgerat gandul ca ce bine e sa fi acasa langa ai tai, chiar daca e sau nu Craciun. Acasa... caldura, zambete, imbratisari, bucurii si iubire. Acasa.

PS: am primit multe SMS-uri cu diverse urari de Craciun. Nu le-am raspuns la nici unul! De ce oare isi sacrifica cineva 2-3 minute sa tasteze rime si caractere speciale, in loc sa-mi dea un apel de 59 de secunde si sa-mi zica ceva din suflet: "Mai, esti increzut, nu te plac, ai cel putin 10 defecte cu care nu ma pot obisnui, dar asa cere politetea sa te sun si sa-ti urez Craciun fericit! Uite, am facut-o, e bine asa?" La un asa apel sincer, jur ca pot raspunde din toata inima si eu, calm, cald si onest:" Craciun Fericit iti doresc de asemenea!" Ca doar suntem oameni, iar comunicatia e baza societatii noastre... sau nu mai e?

PS2: ... pozele nu au nici o legatura cu realitatea in care eu ma simt intr-un mare abator autorizat din punct de vedere sanitar si sunt servit intereselor manageriale ai diversilor macrogiganti corporatisti de a ma transforma in sclav consumator cu chip de oaie si minte de gaina...












4 comentarii:

sunshine | 27 decembrie 2009 la 15:01

nice...

ftraian | 27 decembrie 2009 la 20:02

De data asta nu-ti laud pozele; prefeream mai mult peisajele din satele muresene. Dar iti laud textul care sper sa-l citeasca si inteleaga cat mai multi. Si sa si-l aminteasca la urmatoarea portie de reclame :-)
An nou fericit!

Unknown | 7 ianuarie 2010 la 16:50

:) @ftraian..nu toti iastii bre ritarzi..

Albert Lázaro-Tinaut | 9 ianuarie 2010 la 03:03

You have a very interesting blog, with nice and good images: congratulations!
Best regards from Barcelona.

Trimiteți un comentariu

ZOO Portraits